Bauernbrot

Bauernbrot

4.3 565 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 16 godz. 15 min
1 Stück

Składniki

Roggensauerteig
  • Wasser lauwarm
    260 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    20 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    200 g
Quellstück
  • Brotbrösel (siehe Tipp)
    25 g
  • Wasser
    50 g
Hauptteig
  • Wasser
    90 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
    100 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    180 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • rustikales Brotgewürz (siehe Tipp)
    2 TL
  • Schmalz und etwas mehr zum Einfetten
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 46 g
Kalorie 7541 kJ / 1932 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 31 g
Węglowodany 358 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...