Urządzenia i Akcesoria
Bauernbrot
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 16 godz. 15 min
1 Stück
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser lauwarm260 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)20 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960200 g
Quellstück
-
Brotbrösel (siehe Tipp)25 g
-
Wasser50 g
Hauptteig
-
Wasser90 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten100 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700180 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
rustikales Brotgewürz (siehe Tipp)2 TL
-
Schmalz und etwas mehr zum Einfetten1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
46 g
Kalorie
7541 kJ /
1932 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
31 g
Węglowodany
358 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Schweizer Bauernbrot
7 godz.