![Roggensauerteig Roggensauerteig](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ae4ae2f8-cb4b-453b-b0ff-e03d0f91dbdd/Derivates/7fd39fe2-afb4-4065-9d6d-bcf75c7f6cfb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Roggenkörner
- 150 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 300 g Wasser (ca. 35°C)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 587 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Weizensauerteig
48sa 20 dk
Buttermilchbrot
18h
Kommissbrot
15h 30min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Sauerteigpulver
24 Std. 10 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Wachauer Laberl
15h 20min
Bauernbrot
16h 15min
Gewürzbrot
16h 30min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min