Urządzenia i Akcesoria
Toastbrot
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz.
16 Scheiben
Składniki
Poolish
-
Wasser150 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten140 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten275 g
-
Öl zum Einfetten
-
frische Hefe10 g
-
Butter kalt, in Stücken40 g
-
brauner Zucker30 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
493 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Weißbrot
15 godz.
Sandwichtoast
18 godz.
Sauerteigpulver
24 godz. 10 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Milchbrötchen
4 godz.
Bauernbrot
16 godz. 15 min