Urządzenia i Akcesoria
Toastbrot
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz.
16 Scheiben
Składniki
Poolish
-
Wasser150 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten140 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten275 g
-
Öl zum Einfetten
-
frische Hefe10 g
-
Butter kalt, in Stücken40 g
-
brauner Zucker30 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
493 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sandwichtoast
18 godz.
Brötchen
1 godz. 40 min
Gerstenbackmalz
50 godz. 50 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Weißbrot
15 godz.
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Milchbrötchen
4 godz.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min