Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 140 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 275 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Öl zum Einfetten
- 10 g frische Hefe
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 30 g brauner Zucker
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 493 kJ / 118 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 Std.
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Gerstenbackmalz
50 Std. 50 Min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Sauerteigpulver
24 Std. 10 Min
Oberländer
14 godz. 30 min
Sandwichtoast
18 Std.
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Roggensauerteig
96klst 20 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min