Schweizer Bauernbrot
TM6 TM5

Schweizer Bauernbrot

4.7 (510 ocen)

Składniki

Quellstück

  • 25 g Paniermehl (siehe Tipp)
  • 50 g Wasser

Hauptteig

  • 200 g Wasser, kalt
  • 250 g Bier, kalt
  • 10 g frische Hefe
  • 200 g Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 500 g Weizenmehl Type 1050
  • 3 TL Salz (10-12 g)
  • 2 TL rustikales Brotgewürz (opcjonalnie)
  • Öl zum Einfetten

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
595 kJ / 142 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy