Urządzenia i Akcesoria
Schweizer Bauernbrot
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz.
16 Scheiben
Składniki
Quellstück
-
Paniermehl (siehe Tipp)25 g
-
Wasser50 g
Hauptteig
-
Wasser kalt200 g
-
Bier kalt250 g
-
frische Hefe10 g
-
Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
Weizenmehl Type 1050500 g
-
Salz (10-12 g)3 TL
-
rustikales Brotgewürz (opcjonalnie)2 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
595 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brotgenuss
13 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Einfaches Mischbrot
3hod. 40min.
Buttermilchbrot
18hod.
Roggen-Schmalz-Brot
16hod. 10min.
Oberländer
14hod. 30min.
Bergisches Urbrot
17hod.
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
5hod. 45min.
Gewürzbrot
16hod. 30min.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14hod. 30min.
Bauernbrot
16hod. 15min.
Bauernbrot
2hod. 20min.
Kartoffel-Walnuss-Brot
15hod. 40min.
Baguette Rustica
4hod. 20min.