Urządzenia i Akcesoria
Brot Venezia
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 17 godz. 10 min
25 Scheiben
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser150 g
-
Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)15 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Hauptteig
-
Wasser kalt175 g
-
Hartweizengrieß fein, (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
frische Hefe5 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten4 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
190 mg
Białko
3 g
Kalorie
349 kJ /
83 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Weißbrot
15 godz.
Rustikale Brote, gefüllt
23 godz.
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Ciabatta
17 godz.
Buttermilchbrot
18 godz.
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min