Brot Venezia
TM6 TM5

Brot Venezia

4.2 (155 ocen)

Składniki

Weizensauerteig

  • 150 g Wasser
  • 15 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
  • 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700

Hauptteig

  • 175 g Wasser, kalt
  • 300 g Hartweizengrieß, fein, (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 5 g frische Hefe
  • 2 TL Salz (10-12 g)
  • 4 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
349 kJ / 83 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
1.8 g
Sód
190 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy