Urządzenia i Akcesoria
Brot Venezia
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 17 godz. 10 min
25 Scheiben
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser150 g
-
Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)15 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Hauptteig
-
Wasser kalt175 g
-
Hartweizengrieß fein, (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
frische Hefe5 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten4 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
190 mg
Białko
3 g
Kalorie
349 kJ /
83 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Ciabatta
17 godz.
Weißbrot
15 godz.
Oberländer
14 godz. 30 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min