![Joghurtbrot Joghurtbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73e8b925-766a-4871-aaf3-0d486b50184e/Derivates/6c941066-ee2e-4b2f-9d2d-38c164e7ddc1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett, kalt
- 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
- 5 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Kakaopulver (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 8086 kJ / 1931 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 375 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 17.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Buttermilchbrot
18 Std.
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Sauerteigpulver
24 godz. 10 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Dinkel-Wolke
16h 30 min
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Weißbrot
15h