Joghurtbrot

Joghurtbrot

4.3 64 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 14 godz. 50 min
1 Stück

Składniki

  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    200 g
  • Joghurt, 3,5% Fett kalt
    200 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
    2 TL
  • frische Hefe
    5 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Öl zum Einfetten
  • Kakaopulver (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 62 g
Kalorie 8086 kJ / 1931 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 17.9 g
Węglowodany 375 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...