Joghurtbrot
TM6 TM5

Joghurtbrot

4.3 (48 ocen)

Składniki

  • 200 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 200 g Joghurt, 3,5% Fett, kalt
  • 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 2 TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
  • 5 g frische Hefe
  • 2 TL Salz (10-12 g)
  • Öl zum Einfetten
  • Kakaopulver (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Gesamtrezept
Kalorie
8086 kJ / 1931 kcal
Białko
62 g
Węglowodany
375 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
17.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy