Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett, kalt
- 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
- 5 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Kakaopulver (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 8086 kJ / 1931 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 375 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 17.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toastbrot
16h
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Oberländer
14 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Weißbrot
15 Std.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min