Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 220 g Wasser, kalt
- 360 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 40 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 5 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1846 kJ / 457 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabatta
17h
Schweizer Rustico
25 Std. 20 Min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Oberländer
14h 30min
Wurzelbrote, gefüllt
23h
Weißbrot
15 Std.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Baguettes
15 Std.
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Baguettes Rustica
15 Std.
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min