Baguettes parisiennes

Baguettes parisiennes

4.4 72 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 Stück

Składniki

Weizensauerteig
  • Wasser
    100 g
  • Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
    10 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    100 g
Hauptteig
  • Wasser kalt
    220 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    360 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    40 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 14 g
Kalorie 1846 kJ / 457 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 91 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...