Urządzenia i Akcesoria
Baguettes parisiennes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 Stück
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser100 g
-
Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
Hauptteig
-
Wasser kalt220 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten360 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 96040 g
-
frische Hefe5 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
14 g
Kalorie
1846 kJ /
457 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
91 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Ciabatta
17 godz.
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Rustikale Brote, gefüllt
23 godz.
Baguettes Rustica
15 godz.
Schweizer Rustico
25 godz. 20 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Baguettes
15 godz.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min