Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 260 g Wasser
- 20 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 200 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 50 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 100 g Wasser
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 80 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 150 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 ½ TL Salz (ca. 15 g)
- 2 - 3 TL Kräuter-Brotgewürz (siehe Tipp)
- 10 g Öl
- 2 TL Fenchelsamen, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 8705 kJ / 2210 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 424 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 37.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16h 40 min
Sauerteigpulver
24ωρ. 10 λεπτ.
Roggensauerteig
96h 20min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Buttermilchbrot
18u.
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Wachauer Laberl
15h 20 min
Bauernbrot
16h 15 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Kommissbrot
15h 30min