Roggenmischbrot ohne Hefe

Roggenmischbrot ohne Hefe

4.7 312 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 45 min
1 Stück

Składniki

Roggensauerteig
  • Wasser
    260 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    20 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    200 g
Quellstück
  • Brotbrösel (siehe Tipp)
    50 g
  • Wasser
    100 g
Hauptteig
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    80 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    200 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
    150 g
  • Salz (ca. 15 g)
    2 ½ TL
  • Kräuter-Brotgewürz (siehe Tipp)
    2 - 3 TL
  • Öl
    10 g
  • Fenchelsamen ganz
    2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 59 g
Kalorie 8705 kJ / 2210 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 37.8 g
Węglowodany 424 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...