Urządzenia i Akcesoria
Einfaches Mischbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
20 Scheiben
Składniki
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt400 g
-
frische Hefe10 g
-
10 g HonigZuckerrübensirup10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700500 g
-
Roggen-Vollkornmehl (siehe Tipp)100 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Brotgewürz (opcjonalnie) (siehe Tipp)1 TL
-
Roggen-Vollkornmehl zum Bemehlen (siehe Tipp)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
445 kJ /
106 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Joghurtbrot
14 Std. 50 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Graubrot
2 Std.
Schweizer Bauernbrot
7 Std.