Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 400 g Wasser, kalt
- 10 g frische Hefe
-
10
g Zuckerrübensirup
lub 10 g Honig - 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 100 g Roggen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 TL Brotgewürz (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- Roggen-Vollkornmehl zum Bemehlen (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 445 kJ / 106 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Bauernbrot
2h 20min
Dunkles Landbrot
4 Std.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Joghurtbrot
14 godz. 50 min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Graubrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Buttermilchbrot
18 Std.
Kommissbrot
15h 30min
Schweizer Bauernbrot
7 Std.
Bauernbrot
16 Std. 15 Min