![Baguettes Rustica Baguettes Rustica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5dac95d-f593-4152-a4b9-afd07dfd2a19/Derivates/5bbb9c6e-2f89-481a-93ab-1033f00a443b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 175 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 175 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 120 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Öl zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1199 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Apfel-Weizensauerteig
48h 20 min
Ciabatta
17 godz.
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Wurzelbrote, gefüllt
23h
Dinkelsemmerl
14h 30min
Schweizer Rustico
25 godz. 20 min
Brot Venezia
17h 10min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Baguettes
15 Std.