Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 175 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 175 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 120 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Öl zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1199 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabatta
17h
Schweizer Rustico
25 Std. 20 Min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Oberländer
14h 30min
Wurzelbrote, gefüllt
23h
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Baguettes
15 Std.
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Buttermilchbrot
18 godz.
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Baguette Rustica
4 Std. 20 Min