Urządzenia i Akcesoria
Baguettes Rustica
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
6 Stück
Składniki
Poolish
-
Wasser175 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700175 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten175 g
-
Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)120 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
Öl zum Einfetten
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1199 kJ /
286 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schweizer Bauernbrot
7 godz.
Baguette Rustica
4 godz. 20 min
Baguettes
15 godz.
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Ciabatta
17 godz.
Oberländer
14 godz. 30 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Erdäpfelpolster
14 godz. 40 min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min