Urządzenia i Akcesoria
Kräuter-Roggen-Mischbrot
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
1 Gesamtrezept
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser200 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)15 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960150 g
Brühstück
-
Roggenkörner150 g
-
Wasser250 g
-
Salz1 Prise
Hauptteig
-
Wasser kalt100 g
-
frische Hefe5 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bemehlen300 g
-
Gerstenbackmalz (siehe Tipp)10 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Kräuter-Brotgewürz (siehe Tipp)2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Gesamtrezept
Białko
62 g
Kalorie
8753 kJ /
2190 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
43.4 g
Węglowodany
420 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Oberländer
14 godz. 30 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min