Kräuter-Roggen-Mischbrot
TM6 TM5

Kräuter-Roggen-Mischbrot

4.7 (151 ocen)

Składniki

Roggensauerteig

  • 200 g Wasser
  • 15 g Anstellgut (Roggensauerteig)
  • 150 g Roggenmehl Type 1150 oder 960

Brühstück

  • 150 g Roggenkörner
  • 250 g Wasser
  • 1 Prise Salz

Hauptteig

  • 100 g Wasser, kalt
  • 5 g frische Hefe
  • 300 g Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bemehlen
  • 10 g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
  • 2 TL Salz (10-12 g)
  • 2 TL Kräuter-Brotgewürz (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Gesamtrezept
Kalorie
8753 kJ / 2190 kcal
Białko
62 g
Węglowodany
420 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
43.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy