![Kräuter-Roggen-Mischbrot Kräuter-Roggen-Mischbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73ee47b3-71c8-41e0-975b-8081a5dd88f9/Derivates/7916a496-0359-40ca-8d25-d1aedeefaec0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 200 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 150 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Brühstück
- 150 g Roggenkörner
- 250 g Wasser
- 1 Prise Salz
Hauptteig
- 100 g Wasser, kalt
- 5 g frische Hefe
- 300 g Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bemehlen
- 10 g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 TL Kräuter-Brotgewürz (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 8753 kJ / 2190 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 420 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 43.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilchbrot
18 godz.
Kommissbrot
15sa 30 dk
Kosaken-Doppelbrot
14sa 30 dk
Zwirbel-Graubrot
16hod.
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16h 40min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Wachauer Laberl
15h 20 min
Bauernbrot
16h 15 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Roggensauerteig
96h 20min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min