Urządzenia i Akcesoria
Ciabatta
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 17 godz.
2 Stück
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser150 g
-
Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)15 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten260 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700350 g
-
frische Hefe (siehe Tipp)5 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Olivenöl zum Einfetten
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
28 g
Kalorie
3708 kJ /
935 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
9.4 g
Węglowodany
183 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Baguettes Rustica
15 godz.
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Baguettes
15 godz.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Weißbrot
15 godz.
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min