![Ciabatta Ciabatta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/055bc08c-5abe-48cc-ae97-e1ca9190738b/Derivates/8d637c1d-774d-440c-b6e6-a6bbf72c9435.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 260 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 5 g frische Hefe (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Olivenöl zum Einfetten
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3708 kJ / 935 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 183 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Weizensauerteig
48hod. 20min
Wurzelbrote, gefüllt
23sa
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Oberländer
14 Std. 30 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Brot Venezia
17hod. 10min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Baguettes Rustica
15h
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Weißbrot
15h
Baguettes
15h