Ciabatta

Ciabatta

4.7 179 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 17 godz.
2 Stück

Składniki

Weizensauerteig
  • Wasser
    150 g
  • Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
    15 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    150 g
Hauptteig
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    260 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    350 g
  • frische Hefe (siehe Tipp)
    5 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 28 g
Kalorie 3708 kJ / 935 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 9.4 g
Węglowodany 183 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...