Urządzenia i Akcesoria
Ciabatta
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 17 godz.
2 Stück
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser150 g
-
Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)15 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten260 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700350 g
-
frische Hefe (siehe Tipp)5 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Olivenöl zum Einfetten
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
28 g
Kalorie
3708 kJ /
935 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
9.4 g
Węglowodany
183 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Toastbrot
16 godz.
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Rustikale Brote, gefüllt
23 godz.
Baguettes Rustica
15 godz.
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Weißbrot
15 godz.
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Baguettes
15 godz.
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min