Spinach and Parmesan Soup

Spinach and Parmesan Soup

4.7 205 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    40 g
  • leeks sliced (5 cm)
    70 g
  • garlic clove
    1
  • unsalted butter diced
    30 g
  • potatoes peeled, diced (1 cm)
    250 g
  • water
    650 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • fresh spinach leaves
    250 g
  • double cream
    40 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • extra virgin olive oil for drizzling
  • baguette sliced, toasted, for serving

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 453 kcal / 1899 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...