Asian-style Rice with Eggs and Vegetables

4.3 227 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • light sesame oil
    20 g
    groundnut oil
  • onions quartered
    100 g
  • carrots cut in large pieces (4 cm)
    150 g
  • bacon cubes
    150 g
  • soy sauce
    30 g
  • sugar
    2 tsp
  • stock paste, homemade (opcjonalnie)
    1 heaped tsp
    1 stock cube (for 0.5 l)
  • short grain rice (18-20 minute cooking time)
    350 g
    long grain rice, (18-20 minute cooking time)
  • water
    1200 g
  • mixed vegetables (e.g. broccoli or cauliflower in small florets, frozen peas, green beans or courgettes cut in pieces)
    400 g
  • medium eggs
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 418 kcal / 1748 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...