Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh dill leaves
- 450 g leeks, halved lengthways, then sliced (5 mm)
- 560 g water
- 180 g mascarpone
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 500 g new potatoes, halved
- 4 salmon fillets, fresh, skinless (approx. 150 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2645.6 kJ / 632.3 kcal
- Białko
- 37.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 760.3 mg
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 min
Salmon Farfalle with Pesto
45 min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35 min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 min