Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 30 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, diced
- 200 g dried red lentils
- 2 Tbsp dried mint
- 30 g white long grain rice
- 20 g bulgar wheat (see tip)
- 1 ½ - 1 ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- ¼ tsp chilli flakes, or to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, quartered, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
Alternatywne przepisy
Potato and Celeriac Gratin
1 Std. 10 Min
Red Lentil Soup
40p
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40p
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30p
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1óra 30p
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
1óra 15p
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45p
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45p
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45p
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12hod. 45min
Neapolitan Pizza
9 godz.
Bulghur and lentil soup
1óra