Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 30 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, diced
- 200 g dried red lentils
- 2 Tbsp dried mint
- 30 g white long grain rice
- 20 g bulgar wheat (see tip)
- 1 ½ - 1 ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- ¼ tsp chilli flakes, or to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, quartered, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Red Lentil Soup
40 Min
Sumac-spiced Houmous
5 Min
Bulghur and lentil soup
1h
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1h 30 min
Grisons Barley Soup
55 min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2h 15 min
Gluten-free Vegan Lasagne
2h 20min
Moroccan Zaalouk
1h 5min
Moroccan Mint Tea
25 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min