Baby-friendly Butternut and Sage Soup
TM6 TM5

Baby-friendly Butternut and Sage Soup

4.4 (15 ocen)

Składniki

  • 110 g onions, quartered
  • 2 garlic cloves
  • 15 g olive oil
  • 5 fresh sage leaves, washed
  • 650 g butternut squash, peeled, diced (2 cm)
  • 400 g water
  • ¼ tsp sweet paprika
  • ⅛ tsp ground black pepper
  • 1 tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
    lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) (see tip)

Wartości odżywcze
na 140 g
Kalorie
290.8 kJ / 69.5 kcal
Białko
1.2 g
Węglowodany
12.9 g
Tłuszcz
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
2.4 g
Sód
6.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy