Baby-friendly Butternut and Sage Soup

Baby-friendly Butternut and Sage Soup

4.4 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1000 g

Składniki

  • onions quartered
    110 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    15 g
  • fresh sage leaves washed
    5
  • butternut squash peeled, diced (2 cm)
    650 g
  • water
    400 g
  • sweet paprika
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • vegetable stock paste, homemade (see tip)
    1 tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l), (see tip)

Wartości odżywcze na 140 g

Kalorie 69.5 kcal / 290.8 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 2.3 g
Węglowodany 12.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 6.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...