![Baby-friendly Butternut and Sage Soup Baby-friendly Butternut and Sage Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce81494b-6349-4dec-a232-8f2ee52faed6/Derivates/14d1d082-fb17-486f-bdf8-be7249e7c715.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 15 g olive oil
- 5 fresh sage leaves, washed
- 650 g butternut squash, peeled, diced (2 cm)
- 400 g water
- ¼ tsp sweet paprika
- ⅛ tsp ground black pepper
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 140 g
- Kalorie
- 290.8 kJ / 69.5 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 6.9 mg
Alternatywne przepisy
Pear, Apple and Sweet Potato Purée
30 Min
Sweet Potato, Cauliflower and Cumin Purée
30 Min
Mango, Banana and Blueberry Purée
10 Min
Carrot, Parsnip and Turmeric Purée
30 Min
Baby-friendly Carrot Cake Cinnamon Porridge
20 Min
Curried Pea, Potato and Broccoli Purée
25 Min
Lentil, Spinach and Cauliflower Purée
25 Min
Butter Bean, Pea, Avocado and Mint Purée
20 Min
Broccoli, Pea, Courgette and Coriander Purée
25 Min
Butternut, Cinnamon and Almond Butter Purée
30 Min
Baby-friendly Mixed Veggie and Cheddar Egg Muffins
30 Min
Baby-friendly Banana Pancakes with Cinnamon Yoghurt
15 Min