Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g fresh parsley leaves
- 100 g onions, quartered
- 20 g sunflower oil
- 1 - 1 ½ tsp ground cumin, to taste
- 1 tsp ground turmeric
- 1100 g water
-
2 - 3
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled to taste
lub 2 - 3 tsp vegetable stock paste, homemade, to taste - 300 g red lentils
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Danish Split Pea Soup
1 godz.
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Carrot and Coriander Soup
25min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1 godz. 15 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min