Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g fresh parsley leaves
- 100 g onions, quartered
- 20 g sunflower oil
- 1 - 1 ½ tsp ground cumin, to taste
- 1 tsp ground turmeric
- 1100 g water
-
2 - 3
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled to taste
lub 2 - 3 tsp vegetable stock paste, homemade, to taste - 300 g red lentils
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Danish Split Pea Soup
1 Std.
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Moroccan Bean Soup
45min
Carrot and Coriander Soup
25min
Tuscan Bean Soup
50min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min