Red Lentil Soup

Red Lentil Soup

4.5 203 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves
    20 - 25 g
  • onions quartered
    100 g
  • sunflower oil
    20 g
  • ground cumin to taste
    1 - 1 ½ tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • water
    1100 g
  • vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled to taste
    2 - 3
    2 - 3 tsp vegetable stock paste, homemade, to taste
  • red lentils
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 297 kcal / 1245 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...