Urządzenia i Akcesoria
Red Lentil Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
fresh parsley leaves20 - 25 g
-
onions quartered100 g
-
sunflower oil20 g
-
ground cumin to taste1 - 1 ½ tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
water1100 g
-
2 - 3 tsp vegetable stock paste, homemade, to tastevegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled to taste2 - 3
-
red lentils300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
19 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
14 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Chickpea Soup with Spinach
40min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Danish Split Pea Soup
1h
Tuscan Bean Soup
50min
Creamy Courgette Soup
25min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min