Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 20 g olive oil
-
3
fresh salmon fillets, skinless (approx. 125 g each)
lub frozen salmon fillets, skinless, defrosted (approx. 125 g each) - 2 tsp paprika
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 600 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 170 g orzo
-
200
g double cream
lub whipping cream - 2 tsp cornflour
- 1 Tbsp freshly squeezed lemon juice
- ½ tsp ground black pepper, plus extra for sprinkling
- 200 g fresh baby spinach
- 200 g cherry tomatoes, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2710.3 kJ / 647.8 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 491.1 mg
Alternatywne przepisy
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Soba Noodle and Salmon Bowl (TM6)
30min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 Min
Orzo Salad with Artichoke and Feta
25 Min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 min