Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de fromage à pâte pressée, type beaufort, en cubes
- 400 g de lait
- 1 c. à café rase de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 80 g de polenta
- 4 tranches fines de jambon ibérique détaillées en copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2053 kJ / 490 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Veau bolognaise et polenta
35 min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1 godz. 10 min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 min
Gratin de polenta à l’italienne
55 min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 min
Polenta au gorgonzola
25 min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40 min
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40 min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 min