Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lardons fumés
- 1 oignon (100 g), coupé en quatre
- 1 cube de bouillon de volaille
-
20
g d'huile d'olive
lub 20 g de graisse de canard - 1 poireau, coupé en rondelles
- 2 navets
- 2 carottes de petite taille
- ¼ de céleri-rave (220 g environ), coupé en dés
- 1 courgette de petite taille, coupée en lamelles
- 850 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 603 kJ / 145 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Soupe de poireau à l'irlandaise
50 Min
Soupe complète aux pois chiches, poireau et chorizo
35 Min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1 godz. 5 min
Soupe façon couscous
40min
Soupe au chou
45min
Soupe de pâtes
35 Min
Soupe d'alpage
40min
Soupe de petit épeautre aux légumes et saucisse de morteau
1h 50min
Soupe de mojettes et jambon de Vendée
13h 10 min
Soupe de haricots blancs, jambon et persillade
20min
Potage Saint-Germain
45min
Soupe corse
13h 15min