Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 400 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 30 g de saindoux
La garniture
- 500 g d'eau
- 500 g de fanes de navet
- ½ gousse d'ail (opcjonalnie)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 12 filets d'anchois à l'huile
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 20 - 30 g de pignons de pin
- 1 pincée de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3184 kJ / 761 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 107.2 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte aux blettes
13 Std.
Gratin de blettes
1h
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1h 30min
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1h 30min
Pesto aux fanes de carotte
10 Min
Tarte renversée aux navets et choux-raves
2 godz. 25 min
Gratin de blette au tofu soyeux
1h
Tarte aux épinards et citron confit
1 Std. 20 Min
Tatin aux navets
1h 10min
Terrine épinard-brocoli
4h 45min
Houmous de châtaigne à l'orientale
10 Min
Empanadas farcies aux blettes, choziro et poitrine fumée
1h 15min