Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 400 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 30 g de saindoux
La garniture
- 500 g d'eau
- 500 g de fanes de navet
- ½ gousse d'ail (opcjonalnie)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 12 filets d'anchois à l'huile
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 20 - 30 g de pignons de pin
- 1 pincée de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3184 kJ / 761 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 107.2 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata de pommes de terre au chou kale
1 Std. 10 Min
Pesto aux fanes de carotte
10 min
Cake aux fanes de carottes et mozzarella
1h
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1h 30 min
Gratin de blettes
1h
Tourte aux blettes
13h
Gnocchi aux épinards
1h 5min
Galettes de pois chiche à la tomate
30 min
Tatin aux navets
1 Std. 10 Min
Gratin de blette au tofu soyeux
1h
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1h 30 min
Taboulé de chou romanesco
1h 20 min