Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 330 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 255 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 170 g Roggenkörner
- 255 g Wasser
Hauptteig
- 85 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 15 g frische Hefe
- 255 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 170 g Dinkelmehl Type 630
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 12102 kJ / 2990 kcal
- Białko
- 86 g
- Węglowodany
- 571 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 70.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oberländer
14h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Waldstauden-Roggenbrot
23h 30min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18h
Zwirbel-Graubrot
16h
Wachauer Laberl
15h 20min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Kommissbrot
15h 30min