Kosaken-Doppelbrot

Kosaken-Doppelbrot

4.8 160 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
1 Stück

Składniki

Roggensauerteig
  • Wasser
    330 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    15 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    255 g
Quellstück
  • Roggenkörner
    170 g
  • Wasser
    255 g
Hauptteig
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    85 g
  • frische Hefe
    15 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
    255 g
  • Dinkelmehl Type 630
    170 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 86 g
Kalorie 12102 kJ / 2990 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 70.3 g
Węglowodany 571 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...