Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Dinkelmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 ½ TL Salz
- 20 g frische Hefe, zerbröselt
- 300 g Wasser und etwas mehr lauwarmes zum Bestreichen
- 1 EL Backmalz
- grobes Salz zum Bestreuen
- Kümmelsamen zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 734 kJ / 176 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 703 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafer-Kartoffel-Brot
2h 30min
Möhrenbrot
2 Std.
Laugenzopf
3 Std. 30 Min
Amaranth-Brötchen
9 Std.
Dinkel-Knäckebrot
2 Std.
Italienische Ciabattas
4 Std. 30 Min
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17 Std.
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 Std.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2h 30min
Dinkel-Bürli
11 Std.
Baguettes auf die Schnelle
50 Min