Urządzenia i Akcesoria
Oberländer
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
20 Scheiben
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser65 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)10 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 96050 g
Weizensauerteig
-
Wasser200 g
-
Anstellgut (Weizensauerteig)30 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700200 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten150 g
-
frische Hefe5 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten100 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Scheiben
Białko
4 g
Kalorie
479 kJ /
128 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min