Urządzenia i Akcesoria
Weizen-Roggen-Brötchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 Stück
Składniki
-
Roggenkörner100 g
-
Weizenkörner100 g
-
Brotgewürz1 TL
-
Wasser420 g
-
Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen350 g
-
gemischte Kerne (z.B. Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne, Sesam, Leinsamen)60 g
-
Haferflocken, kernig50 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Sauerteig flüssig (z.B. von Seitenbacher)15 g
-
Backmalz10 g
-
Salz2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1307 kJ /
312 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
6.6 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2017
32 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Dunkles Landbrot
3 godz.
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
4 godz.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 godz.
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min