Weizen-Roggen-Brötchen

Weizen-Roggen-Brötchen

4.7 221 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 Stück

Składniki

  • Roggenkörner
    100 g
  • Weizenkörner
    100 g
  • Brotgewürz
    1 TL
  • Wasser
    420 g
  • Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
    350 g
  • gemischte Kerne (z.B. Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne, Sesam, Leinsamen)
    60 g
  • Haferflocken, kernig
    50 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Sauerteig flüssig (z.B. von Seitenbacher)
    15 g
  • Backmalz
    10 g
  • Salz
    2 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 11 g
Kalorie 1307 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 6.6 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...