![Weizen-Roggen-Brötchen Weizen-Roggen-Brötchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F65B738-A1AC-474F-A220-A5EE3A2590E8/Derivates/330454E1-2268-4764-A335-C25CFB5851D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Roggenkörner
- 100 g Weizenkörner
- 1 TL Brotgewürz
- 420 g Wasser
- 350 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 60 g gemischte Kerne (z.B. Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne, Sesam, Leinsamen)
- 50 g Haferflocken, kernig
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 15 g Sauerteig, flüssig (z.B. von Seitenbacher)
- 10 g Backmalz
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1307 kJ / 312 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Dunkles Landbrot
4h
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Sesambrot
2 Std.
Mohn-Bürli
12j
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35min
Körner-Bürli
12j