Urządzenia i Akcesoria
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
20 Scheiben
Składniki
-
Kümmelsamen1 TL
-
Korianderkörner2 TL
-
Salz15 g
-
Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Roggenmehl Type 1150250 g
-
Trockenhefe (7 g)1 Pck.
-
Honig flüssig1 TL
-
Apfelessig20 g
-
helles Hefebier (0,5 l)1 Flasche
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser750 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
606 kJ /
145 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2018
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Bierbrot
2 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 godz.
Dunkles Landbrot
4 godz.
Zwiebel-Roggen-Brot
4 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Schwäbisches Genetztes
10 godz.
Graubrot
2 godz.
Schweizer Bauernbrot
7 godz.