Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel

Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel

4.6 96 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
20 Scheiben

Składniki

  • Kümmelsamen
    1 TL
  • Korianderkörner
    2 TL
  • Salz
    15 g
  • Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Roggenmehl Type 1150
    250 g
  • Trockenhefe (7 g)
    1 Pck.
  • Honig flüssig
    1 TL
  • Apfelessig
    20 g
  • helles Hefebier (0,5 l)
    1 Flasche
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser
    750 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 145 kcal / 606 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...