Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Kümmelsamen
- 2 TL Korianderkörner
- 15 g Salz
- 500 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 250 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Trockenhefe (7 g)
- 1 TL Honig, flüssig
- 20 g Apfelessig
- 1 Flasche helles Hefebier (0,5 l)
- Öl zum Einfetten
- 750 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 606 kJ / 145 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dunkles Landbrot
3óra
Roggen-Dinkel-Brot
8 Std.
Bergisches Urbrot
17hod.
Bauernbrot
2h 20min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Dunkles Landbrot
4 Std.
Bierbrot
2 Std.
Tiroler Schinkenbrot
16 Std. 15 Min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min
Schweizer Bauernbrot
7 Std.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 Std.