Rundes Kümmelbrot aus dem Topf

Rundes Kümmelbrot aus dem Topf

4.8 748 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
15 Scheiben

Składniki

  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bestäuben
    400 g
  • Roggenkörner
    150 g
  • Hefe (10 g)
    ¼ Würfel
  • Wasser
    320 g
  • Salz
    2 TL
  • Honig
    1 TL
  • Apfelessig
    20 g
  • Kümmel, gemahlen
    1 TL
  • Kümmelsamen nach Geschmack, und etwas mehr zum Bestreuen
    2 - 3 TL
  • grobes Meersalz zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 553 kJ / 72 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...