Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ¼ TL Brotgewürz, gemahlen
- 1 TL Salz
- 250 g Wasser
- 300 g Espresso, aufgebrüht, abgekühlt
- 15 g Balsamico, dunkel
- ½ TL Kartoffelstärke
- ½ TL Natron
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 978 kJ / 275 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Skandinavisches Roggenbrot
27 Std.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7h
Möhrenbrot
2 Std.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Dunkles Landbrot
4h
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Doppelbocker aus dem Topf
3 Std.
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Nuss-Möhren-Topfbrot
2h 45min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min