Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de fécule de maïs (Maïzena)
- 10 g de farine
- 65 g de sucre en poudre
- 300 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs
- le zeste d'un citron jaune bio
- 1 pâte feuilletée
- 100 g de sucre
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- 2 c. à soupe de mascarpone, très froid
- le zeste d'un citron vert bio finement râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3292 kJ / 787 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2 Std.
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Saint-honoré citron-framboises
2 Std. 30 Min
Couronne de choux à la vanille et fruits exotiques
2 Std. 30 Min
Ravioles de saint-jacques, sauce aigre-douce
2h 5min
Eclairs aux fruits rouges
12h
Choux façon tiramisu
1h 50min
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Paris-brest aux fraises
1 Std. 45 Min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Meringue italienne
30min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min