Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème d'amandes
- 50 g de beurre doux à température ambiante
- 50 g de sucre glace maison
- 50 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café de fécule de maïs
- 1 œuf
- 1 goutte d'arôme d'amande amère
La pâte
- 1 pâte feuilletée maison
- farine, pour le plan de travail
- 4 poires, épluchées et coupées en deux
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1829 kJ / 437 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saint-honoré - Bruno Dinel
2 Std. 20 Min
Pâte feuilletée express
2h
Tartelettes fleurs
1 Std. 15 Min
Mille-feuille à l'abricot
45min
Choux à la mousse de petits pois
4 Std.
Bûchettes à la vanille et kumquats confits
50min
Fruits déguisés
45min
Croissants aux pommes
16 Std. 40 Min
Sphère comme une orange sanguine
18 Std.
Bavarois tomate-fraise
2h 25min
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3 Std. 30 Min
Choux amarena
1h 25min