Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème d'amandes
- 50 g de beurre doux à température ambiante
- 50 g de sucre glace maison
- 50 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café de fécule de maïs
- 1 œuf
- 1 goutte d'arôme d'amande amère
La pâte
- 1 pâte feuilletée maison
- farine, pour le plan de travail
- 4 poires, épluchées et coupées en deux
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1829 kJ / 437 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choco-nougat
3 Std.
Pain marguerite pavot et curry
15h 45min
Paille à la confiture
1 Std. 30 Min
Consommé de faisan et ses quenelles de moelle
12h 35min
Bretzels sucrés
4h
Croustade aux pommes
50min
Saint-honoré - Bruno Dinel
2 Std. 20 Min
Mini savarins aux pêches
35min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1 Std. 25 Min
Pain d'épices surprise
24h
Brioche parisienne
24h
Confiture de tomates aux épices
13 godz.