Fleur en pâte feuilletée

Fleur en pâte feuilletée

3.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

La crème d'amandes
  • 50 g de beurre doux à température ambiante
  • 50 g de sucre glace maison
  • 50 g d'amandes en poudre
  • ½ c. à café de fécule de maïs
  • 1 œuf
  • 1 goutte d'arôme d'amande amère
La pâte
  • 1 pâte feuilletée maison
  • farine pour le plan de travail
  • 4 poires épluchées et coupées en deux
  • 1 jaune d'œuf

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 437 kcal / 1829 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 33.6 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...