Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au mascarpone
- 30 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de mascarpone
Les macarons au café
- 150 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace
- 10 g de café instantané
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 285 kJ / 67.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Macarons aux fruits de la Passion
25 Std. 45 Min
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Macarons à la pomme verte
5 Std. 10 Min
Chouquettes à la crème pralinée
2 godz. 15 min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5 Std. 10 Min
Macarons au citron
12 godz.
Macarons au café
24h
Layer cake au lemon curd
5h
Macarons au chocolat
24h
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5 min