Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au mascarpone
- 30 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de mascarpone
Les macarons au café
- 150 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace
- 10 g de café instantané
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 285 kJ / 67.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons saveur mojito
26h 30 min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 Std. 30 Min
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Macarons à la griotte
48h
Le macaron caramel
1h 50min
Tarte aux deux citrons sans gluten
3 Std.
Macarons au café
24h
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10 min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Macarons au citron
12h
Macarons au chocolat
24h