Landbrot Backhausart
TM6 TM5

Landbrot Backhausart

4.7 (1.3K ocen)

Składniki

  • 450 g Wasser
  • ¾ Würfel Hefe (30 g)
    lub 1 ½ Pck. Trockenhefe
  • 50 g Buttermilch
    lub 50 g Saure Sahne oder Joghurt
  • 650 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bemehlen
  • 100 g Roggenmehl Type 1150
  • 2 TL Salz
  • 1 TL Backmalz (opcjonalnie)
  • 1 EL Balsamico, dunkel

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
320 kJ / 76 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy