Landbrot Backhausart

Landbrot Backhausart

4.7 1.5K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
35 Scheiben

Składniki

  • Wasser
    450 g
  • Hefe (30 g)
    ¾ Würfel
    1 ½ Pck. Trockenhefe
  • Buttermilch
    50 g
    50 g Saure Sahne, oder Joghurt
  • Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bemehlen
    650 g
  • Roggenmehl Type 1150
    100 g
  • Salz
    2 TL
  • Backmalz (opcjonalnie)
    1 TL
  • Balsamico, dunkel
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 320 kJ / 76 kcal
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...