Urządzenia i Akcesoria
Landbrot Backhausart
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
35 Scheiben
Składniki
-
Wasser450 g
-
1 ½ Pck. TrockenhefeHefe (30 g)¾ Würfel
-
50 g Saure Sahne, oder JoghurtButtermilch50 g
-
Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bemehlen650 g
-
Roggenmehl Type 1150100 g
-
Salz2 TL
-
Backmalz (opcjonalnie)1 TL
-
Balsamico, dunkel1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
320 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Bierbrot
2 godz.
Dunkles Landbrot
3 godz.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Joghurtbrot
2 godz.
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Graubrot
2 godz.