Urządzenia i Akcesoria
Weizen-Buttermilch-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
16 Scheiben
Składniki
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten450 g
-
Dinkelmehl Type 630300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Buttermilch500 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen30 g
-
Salz nach Geschmack1 ½ - 2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
793 kJ /
189 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dunkles Landbrot
3 godz.
Brötchen
1 godz. 40 min
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Joghurtbrot
2 godz.
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Tiger-Brot
3 godz.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Doppelbocker aus dem Topf
3 godz.
Joghurtkruste
3 godz.