Weizen-Buttermilch-Brot

Weizen-Buttermilch-Brot

4.4 2.2K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
16 Scheiben

Składniki

  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    450 g
  • Dinkelmehl Type 630
    300 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Buttermilch
    500 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
    30 g
  • Salz nach Geschmack
    1 ½ - 2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 7 g
Kalorie 793 kJ / 189 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...