Dinkel-Roggen-Landbrot

Dinkel-Roggen-Landbrot

4.8 1.4K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
15 Scheiben

Składniki

  • Buttermilch
    500 g
  • Wasser
    50 g
  • Honig
    1 TL
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Roggenmehl Type 1150
    250 g
  • Dinkel-Vollkornmehl
    150 g
  • Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Salz
    3 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 19 mg
Białko 7 g
Kalorie 739 kJ / 177 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...