![Dinkel-Roggen-Landbrot Dinkel-Roggen-Landbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89b10ddf-1a3e-409e-9871-7a82ef57c0df/Derivates/f025a9de-848c-4dbf-8dcd-b81060c29c10.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Buttermilch
- 50 g Wasser
- 1 TL Honig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 250 g Roggenmehl Type 1150
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl
- 300 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 739 kJ / 177 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12hod.
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Möhren-Müsli-Brot
2sa 30 dk
Dinkelkruste
2 Std. 20 Min
Hafer-Kartoffel-Brot
2sa 30 dk
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3h
Graubrot
2 Std.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 Std.
Nuss-Möhren-Topfbrot
2 godz. 45 min
Joghurtkruste
3h