Urządzenia i Akcesoria
Weißbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
25 Scheiben
Składniki
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten750 g
-
Salz2 - 2 ½ TL
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Sonnenblumenöl50 g
-
Milch250 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
546 kJ /
130 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brötchen
1 godz. 40 min
Toastbrot
16 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Joghurtbrot
2 godz.
Helles Landbrot
51 godz.
Softes Sandwichbrot
3 godz. 30 min
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Schwarzbrot
3 godz.
Graubrot
2 godz.
Italienisches Weißbrot
1 godz. 10 min