Urządzenia i Akcesoria
Joghurtbrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Scheiben
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Weizenkörner150 g
-
Roggenkörner70 g
-
Naturjoghurt150 g
-
Salz nach Geschmack1 - 1 ½ TL
-
Weizenmehl Type 1050250 g
-
Zucker1 TL
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Wasser200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
347 kJ /
83 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Joghurtbrot (schnell)
1 godz. 15 min
Dunkles Landbrot
3 godz.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Müslibrot
1 godz. 30 min
Bierbrot
2 godz.
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 godz.