Joghurtbrot

Joghurtbrot

4.3 385 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Scheiben

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Weizenkörner
    150 g
  • Roggenkörner
    70 g
  • Naturjoghurt
    150 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Weizenmehl Type 1050
    250 g
  • Zucker
    1 TL
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Wasser
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 347 kJ / 83 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...