Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
25 Scheiben
Składniki
-
Weizen170 g
-
Kartoffeln gekocht, abgekühlt, in Stücken200 g
-
Mehl300 g
-
Buttermilch300 g
-
Honig1 TL
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz2 TL
-
Wasser zum Bestreichen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
315 kJ /
75 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dunkles Landbrot
3 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min
Graubrot
2 godz.