Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 20 g Olivenöl
- 320 g Wasser, lauwarm
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 198 kJ / 47 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weißbrot
1 godz. 50 min
Ciabatta
3 godz. 45 min
Landbrot Backhausart
1h 40min
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Ciabattabrötchen
1 godz. 50 min
Scharfes Kräuterbrot
2h
Graubrot
2h
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76h
Ciabattabrötchen
1h 40min
Gewürzbaguettes
1h 35 min
Softes Sandwichbrot
3h 30min
Olivenbrot
2h