Urządzenia i Akcesoria
Muffinki makaronowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
250 g makaronu, suchego, typu świderki
-
150 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych
-
20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki świeżej, pokrojonej na kawałki
-
150 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 1 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
¾ łyżeczki soli
-
½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.9 g
Kalorie
687 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Muffinki z tuńczykiem
50 min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 min
Omlet makaronowy z Varomy
40 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaron po bolońsku
40 min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 min