Urządzenia i Akcesoria
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
masło miękkie, do natłuszczenia formy
-
25 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
125 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
500 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
25 g bułki tartej
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
30 - 40 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
100 - 120 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski100 - 120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
80 - 100 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
8 - 10 liści bazylii, świeżych do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1056.8 mg
Białko
42.9 g
Kalorie
1854.5 kJ /
443.2 kcal
Tłuszcz
24.6 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wołowina w piwie po flamandzku
1 Std. 45 Min
Mini frittaty z warzywami
35 Min
Wołowina z pieczarkami
30 Min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 Std. 15 Min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 Std. 40 Min
Boeuf Stroganow
1 Std. 10 Min
Cebule faszerowane wątróbką
1 Std. 55 Min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45 Min
Frittata niskowęglowodanowa
40 Min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 Std. 35 Min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 Std. 35 Min