Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
TM6 TM5

Mizza (pizza na mięsnym spodzie)

4.3 (57 ocen)

Składniki

  • masło, miękkie, do natłuszczenia formy
  • 25 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 125 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 500 g mięsa wołowego, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 25 g bułki tartej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 30 - 40 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
  • 100 - 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
    lub 100 - 120 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
  • 80 - 100 g pieczarek, pokrojonych w 2 mm plastry
  • 8 - 10 liści bazylii, świeżych, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1812 kJ / 433 kcal
Białko
44.5 g
Węglowodany
12.9 g
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy