Urządzenia i Akcesoria
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
masło miękkie, do natłuszczenia formy
-
25 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
125 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
500 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
25 g bułki tartej
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
30 - 40 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
100 - 120 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski100 - 120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
80 - 100 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
8 - 10 liści bazylii, świeżych do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1056.8 mg
Białko
42.9 g
Kalorie
1854.5 kJ /
443.2 kcal
Tłuszcz
24.6 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1 godz.
Wołowina z pieczarkami
30 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 godz. 10 min