Mizza (pizza na mięsnym spodzie)

Mizza (pizza na mięsnym spodzie)

4.3 74 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje

Składniki

  • masło miękkie, do natłuszczenia formy
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    25 g
  • sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
    125 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • ząbek czosnku
    1
  • mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
    500 g
  • bułki tartej
    25 g
  • jajka
    2
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
    30 - 40 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
    100 - 120 g
    100 - 120 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
  • pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
    80 - 100 g
  • liści bazylii, świeżych do dekoracji
    8 - 10

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 443.2 kcal / 1854.5 kJ
Białko 42.9 g
Tłuszcz 24.6 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Sód 1056.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...