Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
150 g mieszanki młodych sałat
-
400 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
-
100 g wędzonego łososia pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
120 g cebuli dymki przekrojonej na pół
-
100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 pomidor pokrojony w ćwiartki (ok. 120 g)
-
1 ząbek czosnku
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
100 g oliwy z oliwek
-
30 g białego octu winnego
-
1 łyżeczka soli
-
wędzony łosoś pokrojony na 2-3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.3 g
Kalorie
1084 kJ /
259 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka z grillowanym indykiem
20 min
Sałatka z indykiem i awokado
35 min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min