
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
mieszanki młodych sałat150 g
-
białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy400 g
-
wędzonego łososia pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
cebuli dymki przekrojonej na pół120 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
pomidor pokrojony w ćwiartki (ok. 120 g)1
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście3 gałązki
-
oliwy z oliwek100 g
-
białego octu winnego30 g
-
soli1 łyżeczka
-
wędzony łosoś pokrojony na 2-3 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
259 kcal /
1084 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
13.9 g
Błonnik
4.3 g