Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mieszanki młodych sałat
- 400 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
- 100 g wędzonego łososia, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 120 g cebuli dymki, przekrojonej na pół
- 100 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 1 pomidor, pokrojony w ćwiartki (ok. 120 g)
- 1 ząbek czosnku
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- wędzony łosoś, pokrojony na 2-3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 Min
Sałatka z ciecierzycy
25 Min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 Min
Sałatka z makaronem razowym
35 Min
Sałatka meksykańska
1 godz. 15 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 Min