Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu grzybowego
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
600 g
Składniki
-
50 g sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 - 40 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
120 g soli gruboziarnistej
-
50 g wody
-
50 g wody50 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
7808.1 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
331 kJ /
79.1 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koncentrat bulionu mięsnego
45min
Majonez
5min
Koncentrat bulionu warzywnego
45min
Koncentrat bulionu drobiowego
45min
Marynowany ser typu feta
170h
Oliwa sycylijska
10min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25min
Koncentrat bulionu tajskiego
25min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25min
Koncentrat bulionu cielęcego
1h 20min
Koncentrat bulionu wołowego
1h 20min
Musztarda z gruszek
1h 20min