Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z pulpetami z karpia
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Pulpety z karpia
-
1000 g karpia, całego, oczyszczonego wypatroszonego
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 czubata łyżeczka tymianku, suszonego
-
30 g masła
-
1 czerstwa bułka wcześniej namoczona, dobrze odsączona
-
1 jajko
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 7 gałązek koperku, świeżego drobno pokrojonego
Zupa rybna
-
1500 g wody
-
3 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka soli
-
1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 kostka bulionu rybnego1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 - 3 gwiazdki anyżu
-
50 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
33.2 g
Kalorie
1184 kJ /
283 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kulki rybne w marynacie
26 godz. 20 min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Bulion rybny
1 godz.
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Pasztet z kaczki z oliwkami
1 godz. 45 min
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35 min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Zupa rybna z pulpecikami
1 godz. 50 min