Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 20 g masła, miękkiego
- 50 g mąki pszennej
- 200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 623.8 kJ / 149 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knedle bawarskie
1 Std.
Kluski kładzione
15 Min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Gulasz z polentą
2 Std.
Knelki z piersi kurczaka
1 Std. 20 Min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 Std.
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 Std. 30 Min
Kniszki ziemniaczane
2 Std.
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 Std.
Sos cebulowy (sos soubise)
30 Min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min