Zielony sos wielkanocny

Zielony sos wielkanocny

4.0 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji

Składniki

  • 40 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 30 g koperku, świeżego tylko liście
  • 30 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 20 g rukoli
  • 120 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
  • 135 g jogurtu naturalnego
  • 135 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ćwiartki
  • sól ilość do smaku
  • pieprz czarny, mielony ilość do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 4.9 g
Kalorie 325 kJ / 77 kcal
Tłuszcz 5.4 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...