Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 30 g koperku, świeżego, tylko liście
- 30 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 20 g rukoli
- 120 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
- 135 g jogurtu naturalnego
- 135 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka musztardy, delikatesowej
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 jajka, ugotowane na twardo, pokrojone w ćwiartki
- sól, ilość do smaku
- pieprz czarny, mielony, ilość do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 325 kJ / 77 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 godz. 30 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Chrzan z jabłkami
15 Min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 Min
Wielkanocny sos majonezowy
45min
Jajka faszerowane ziołami
45min
Sos tatarski
5 min