Urządzenia i Akcesoria
Sos szczawiowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g szczawiu, konserwowego
-
20 g białego wina, wytrawnego
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.5 g
Kalorie
648 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikle
1 Std. 20 Min
Pikle z łodyg jarmużu
24 Std. 40 Min
Anchoiada
10 Min
Sos salvitxada
1 Std. 25 Min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 Min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 Std. 15 Min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 Min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 Min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 Min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 Std. 20 Min
Karbinadle z żymłą
35 Min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 Min