Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g szczawiu, konserwowego
- 20 g białego wina, wytrawnego
- 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 - 2 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 648 kJ / 154 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1h 20min
Smoothie z botwinki
30min
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
1h 10min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1h 5min
Lasagne z topinamburem
1h 20min
Masło cytrusowe z koperkiem
40min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45min
Kujawska zupa z brukwi
1h 30min
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1h 30min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Pesto ze szczawiu
10min