Urządzenia i Akcesoria
Sos szczawiowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g szczawiu, konserwowego
-
20 g białego wina, wytrawnego
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.5 g
Kalorie
648 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3h
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
15min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24h 15min
Dressing z kozim serem
10min
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1h 35min
Cepeliny z serem
24h 50min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1h 35min
Zupa szczawiowa
35min
Kopytka
40min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Placki ziemniaczane
45min