Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)

Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)

3.6 49 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk

Składniki

Ciasto na bułeczki
  • 180 g wody
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i kopystki
  • 60 g mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka suchych drożdży
  • 360 g mąki pszennej
Nadzienie mięsne
  • 2 grzyby shiitake, świeże
    2 - 3 grzyby shiitake, suszone, uprzednio namoczone
  • 2 cebule dymki pokrojone na kawałki
  • 80 g liści białej kapusty pokrojonych na kawałki
  • 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 140 g mięsa wieprzowego, mielonego
  • 40 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 15 g sosu ostrygowego
  • 10 g oleju sezamowego
  • 500 g wody

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 246 kcal / 1032 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...