
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
Ciasto na bułeczki
-
180 g wody
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i kopystki
-
60 g mleka
-
1 łyżka cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży
-
360 g mąki pszennej
Nadzienie mięsne
-
2 grzyby shiitake, świeże
-
2 cebule dymki pokrojone na kawałki
-
80 g liści białej kapusty pokrojonych na kawałki
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
140 g mięsa wieprzowego, mielonego
-
40 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki cukru
-
15 g sosu ostrygowego
-
10 g oleju sezamowego
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
246 kcal /
1032 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Bułeczki mleczne bez mąki
45 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Ciasto wonton
50 min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1 godz.
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min