Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
Ciasto na bułeczki
-
180 g wody
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i kopystki
-
60 g mleka
-
1 łyżka cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży
-
360 g mąki pszennej
Nadzienie mięsne
-
2 - 3 grzyby shiitake, suszone, uprzednio namoczone2 grzyby shiitake, świeże
-
2 cebule dymki pokrojone na kawałki
-
80 g liści białej kapusty pokrojonych na kawałki
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
140 g mięsa wieprzowego, mielonego
-
40 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki cukru
-
15 g sosu ostrygowego
-
10 g oleju sezamowego
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10 g
Kalorie
1032 kJ /
246 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Koreański sos BBQ
25 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Panierowana cebula bhaji
30 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Pita domowa
3 godz.