Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semolina dumplings
- 200 g fine semolina
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 300 g milk
- 30 g salted butter
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches nutmeg
- 1 ½ tsp salt
- water (approx. 2 litres)
- 2 egg yolks
- plain flour, for dusting
Mushroom sauce
- 1 garlic clove
- 3 eschalots
- 40 g salted butter
- 50 g white wine
- 400 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 30 g plain flour
- 200 g pouring (whipping) cream
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2625.8 kJ / 625.2 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.7 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1346 mg
Alternatywne przepisy
Leek and cheddar pudding
1 godz. 20 min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Mushroom risotto
30 min
Rice salad
1h
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Asparagus and pea omelette
20 min
Smoked salmon slice
2h 40min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Gruyère salmon patties with salad
1 godz. 20 min
Pizza dough with a trio of toppings
2 godz. 10 min
Savoury crêpes
45 min