Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumb
- 40 g manchego cheese, cut into pieces (3 cm)
- 80 g sourdough bread, day old
- 60 g hazelnuts, without skin, roasted
Herb salt
- 10 sprigs fresh thyme, leaves only
- 3 sprigs fresh oregano, leaves only
- 3 tsp flaked salt
- 1 garlic clove
Casserole
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil, plus 1 tbsp extra for frying
- 120 g bacon, cut into pieces (1 cm)
- 2 dried bay leaves
- 200 g red capsicum, deseeded and cut into strips
- 300 g water
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g sherry vinegar
- 6 chicken thigh fillets
- 400 g canned chickpeas (approx. 250 g after draining)
- 150 g fresh green beans, trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1810.5 kJ / 431 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1766.5 mg
Alternatywne przepisy
Lamb Moussaka
1j 30 menit
Layered lamb curry
1j
Chilli beef with lemon feta
30 min
Meatloaf with mushroom sauce
1 Std. 15 Min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Eggplant rotolo
1 Std. 40 Min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40 min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 min
Chicken cacciatore
50 menit
Beef and pepper ragu
2h 15 min
Lamb with pumpkin and lentils
50 menit
Meatloaf with red sauce
1 Std. 15 Min